Pofta rea ​​2



Bun gasit dragii mei, astazi vorbim tot despre pofta rea, dar avand alt personaj al Bibliei, si anume Samson.


Relatarea despre Samson o gasim in Judecatori 13-16


Observam ca parintii lui nu puteau face copii si nasterea lui a fost anuntata printr-un Inger al Domnului.


Prin el, Dumnezeu a hotarat sa izbaveasca pe Israel din mana filistenilor.


Insa, Samson in loc sa „urce”, el coboara la Timna, unde vede o femeie din fetele filistenilor..El trebuia sa isi aleaga o sotie dintre fetele din Israel nu dintre fetele filistenilor.Din pacate asa se intampla si azi, tinerii Adunarii. , nu pretuiesc fetele curate din Adunare, ci cauta acele fete care le fureaza inima cu tot felul de lucruri.


Vedem ca lucrul acesta nu este bun, si daca iti alegi de sotie o „filisteasca”, nu va trece mult timp cand cand deveni si tu ca ea, pentru ca te va trage in jos, spre pacat si nelegiuire.


In cazul lui Samson, acest lucru, era hotarat de Domnul (Judecatori 14.4)


Cum esti dragul meu? Cunosc multe cazuri de tineri si tinere care au ales un partener de viata „din lume” si au parasit Adunarea si toate invataturile acumulate, au fost pentru ei, ceva nesemnificativ, rezulta ca ei nu S-au intalnit cu adevarat cu Domnul Isus, nu. sunt nascuti din nou, veneau la Adunare, doar pentru a insista parintii sau bunicii.


Privind la pilda Mantuitorului, referitor la fiul risipitor, ca fiul cel mare era „in casa”, dar era pierdut, plin de nemultumire pentru ca isi dorea aceea viata de „afara” de distractie cu prietenii lui.


Parintii lui Samson nu sunt deacord cu aceeași casatorie, dar ea are loc, dar el spune o ghicitoare și soția lui a planurilor langa tot timpul celor 7 zile și în final ii dezleaga ghicitoare, și Samson „era aprins de manie”, lucru. care ia facut rau caci sotia lui a fost data uneia care era prieten cu el Judecatori 14.20


Apoi din nou, coboara la Gaza, unde „vede” o curba si a intra la ea Judecatori 16.1


Dupa aceea, a „iubit” o femeie, Dalila, care indrumata de Domnitorii Filisteniilor, dorea sa afle de unde ii vine aceea putere.


Apoi „si-a deschis toata inima fata de ea” si ia spus adevarul.Probail a venit imbracata mai provocator, si astfel si el a cedat.Dalila a vazut ca isi deschide toata inima fata de ea, a chemat pe Domnitorii Filistenii, care. l-au legat, i-au scos ochii si l-au legat in lanturi de arama si invartea la rasnita in temnita.


„Nu stia ca Domnul Se departase de el” (v.21)


Ce invatam din aceste lucruri?


Nu te injuga la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi. 2 Corinteni 6.14,15


Inima ta trebuie sa fie toata doar a Domnului Isus.


Imaginati-va un om foarte puternic, cucerit si distrus de o femeie.


Oricat de tare te crezi, drag cititor, sufletul tau poate fi cucerit de pacat, prin „pofta rea, care este o inchinare la idoli” Coloseni 3.5


„Sa va feriti de poftele firi pamantesti care se razboiesc cu sufletul” 1 Petru 2.11


Sufletul tau este foarte important, de aceea se lupta dupa el.


 Fiule, dă-Mi inima ta și să găsească plăcere ochii tăi în căile Mele! Prov 23,26„'Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău.' 

Aceasta este cea dintâi și cea mai mare poruncă.Matei 22: 37,38


„Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul? Sau ce ar da un om in schimb pentru sufletul sau?” Matei 16.26


Pacatul are intotdeauna consecinte grave.La inceput, diavolul iti spune nu este pacat din aia nici aia, dupa ce simt dupa ce ai pacat un sentiment de vinovatie si diavolul zice acum: Dumnezeu nu te mai asculta, nu te mai ajuta ca esti pacatos.Vedeti. dragii mei cum ne insala zilnic pacatul?


Odata ce esti biruit de pacat, el iti scoate ochii ca sa nu mai vezi lucrurile spirituale … ​​si tu continui sa canti sa faci slujba in Adunare, dar poate Domnul Te-a parasit, din cauza pacatului repetat de care nu vrei sa te lasi, pentru ca il iubesti asa de mult.


Apoi te leaga in lanturi, ca sa numai poti face nici miscare, ca doar esti robul lui.


Si te pune sa invarti la rasnita lui, adica sa lucrezi pentru el.


Saul era muncit de un duh rau, pentru ca nu a ascultat de Domnul si El la lepadat 1 Samuel 16.14


Fereasca-ne Dumnezeu de asa ceva.


„Bunătatea lui Dumnezeu te îndreptă la pocăință” Romani 2.4


Ce putem face? Pocaieste-te de pacatul tau, marturiseste-l inaintea Domnului, RENUNTA la el, si El este gata sa te ierte si sa te elibereze. 1 Ioan 1.7,9


Domnul sa ne ajute.

Postări populare