”I- a seama BINE la citire,la îndemnare,și la învățătura pe care o dai altora.



”I- a seama BINE la citire,la îndemnare,și la învățătura pe care o dai altora…Fii cu luare aminte asupra ta și asupra învățăturii,pe care o dai altora,STĂRUIEȘTE în aceste lucruri,căci dacă vei face așa,te vei face. mântui pe tine însuți,și pe cei ce te ascultă” 1 Timotei 4. 13,16

Dragii mei,în ultimul timp vedem tot mai mult că se folosesc în adunări”versete scoase din context”,ceea ce este foarte rău și deturnează înțelesul adevărat al acelui verset.

Unul dintre cele mai folosite versete fără context este Ioan 5.39


”Voi cercetați scripturile ,pentru că soțiți că în ele viața veșnică, tocmai ele mărturisesc despre Mine”.


NU ESTE UN ÎNDEMN la cercetarea Scripturii.


Privind la context,începănd de la versetul 38-47,vedeți observa foarte clar că Domnul Isus îi mustra pe iudeii care îl ascultau.


”Cuvântul Lui nu rămâne în voi,pentru că nu credeți în Acela ,pe care La trimis El””Nu vreți să veniți la Mine,ca să trăiți”


Și mai este o problemă,aici.În vremea aceea,cine putea ”cerceteze Scripturile”?


Scripturile era atunci într-un sul și erau păstrate la sinagogă, și puteau fi citite doar în ziua de sabat sau la sărbători.


Asta înseamnă că Domnul Isus spunea aceste lucruri unor ”învățători ai legii” preoți sau farisei,care aveau acces la aceste suluri sfinte.

NU putem spune că oricine putea studia Scripturile. Luca 4.16,17


După reforma lui Luther (31 octombrie 1517) ,Scripturile au ajuns în mâinile oamenilor și au putut fi citite sau studiate.


Acum ceva timp,sa sărbătorit ziua reformei,și spre surprinderea noastră,la o conferință de lideri evanghelici,susținută cu această ocazie,sa vorbit despre ”slăbiciunile reformei”.


Oare de ce vedem tot partea negativă,și nu vedem și nu apreciem modul în care Dumnezeu a lucrat prin Luther,pentru că atunci putem avea și noi Scriptura,nu doar preoții,o putem studia și aplica în viața noastră.


Atenție dragii mei,când citiți Scripturile,nu luați versete izolate de context,care făcând așa vă pierd sensul adevărat,pentru care au fost scrise.


Ne doare că întâlnim aceste probleme în adunările evanghelice, ceea ce este mai ciudat este că aceste cuvinte sunt rostite de unii care au absolvit sau facultate de teologie.


”Iși vor da învățători după poftele lor” 2 Timotei 4.3

”Aceștia se vor scula din mijlocul tău” Fapte 20.30 1 Ioan 2.18,19


Atenție mare,dragii mei la învățătura pe care o primiți la Adunare.

Oare nu găsesc alte versete care să ne îndemne să studiem Scripturile?


”Strâng Cuvântul Tău în inima mea,ca să nu păcătuiesc împotriva Ta”. Ps 119.11


Doamne ai milă de noi.

Postări populare